Les vacances monoparentales sont organisées uniquement pour les personnes néerlandophones.

Eenoudervakantie

Vertoeven in het landhuis

Het landgoed beschikt over verschillende kamers die tijdens deze weken volledig ter beschikking staan voor deze topvakantie. Ieder eenoudergezin krijgt een eigen kamer. Er zijn vijf kamers met privédouche. De kamers met douche hebben een toeslag van € 100 per week. Alle andere kamers zijn ook voorzien van een wastafel, beddengoed en handdoeken. Gemeenschappelijke douches en toiletten zijn er ruim voldoende en bevinden zich op de gang op elke etage.

Voor de grotere familie hebben we nog een Grand suite; een extra luxe suite met twee (slaap) kamers en een badkamer geschikt voor vijf personen. Deze suite heeft een toeslag.

In totaal zijn er acht toiletten, acht douches en één badkamer. Het verblijf is op basis van halfpension maar lunchen is ook mogelijk. Kijk voor de aangepaste tarieven op de boekingssite.

"Natuurlijk" kamperen op Le Roc Foucaud

We hebben een mooi stuk grond gereserveerd voor de "eenoudercamping". Deze is gelegen aan de regenrivier de Besbre. Puur natuur met beschutting, kabbelend water en, stroom en zelfs wifi afhankelijk van je plek. Het sanitairblok bevindt zich in het huis met acht toiletten, acht douches en één badkamer. Buiten zijn er twee wastafels aanwezig. De nieuwe aanbouw is voorzien van twee toiletten en één douche voor mindervaliden.

We hebben ook avondverlichting op de camping. De afstand tot het huis is max. 30m. Het unieke van dit concept is heerlijk kamperen, maar wel met een verblijf op basis van halfpension en lunchen is ook mogelijk. Kijk voor de aangepaste tarieven op de boekingssite.

Voor ouders en kids

Deze eenoudervakantie spreekt kinderen, groot en klein, echt tot de verbeelding.

Logeren in een heus Frans landhuis, alleen voor eenoudergezinnen! Een prachtige en inspirerende omgeving (ruim 4 ha.) aan het water voor ouders en kinderen. Na deze vakantie kun je lang nagenieten.

Volop ruimte, rust, inspiratie, leuke ontmoetingen, perfecte verzorging en de zekerheid dat je kids de tijd van hun leven hebben. Genieten van zon, een groot zwembad, ravotten in de natuur en grenzen verkennen in de veilige omgeving van het landhuis. Dit alles in de zekerheid van het wakend oog van ouder en het vrijwiligersteam van Le Roc Foucaud.

Dus doe, droom en geniet in de prachtige streek Massif Central. Op zo'n 22 kilometer van het kuuroord Vichy vind je dit prachtig gelegen, sfeervolle landgoed Le Roc Foucaud op ruim 4 ha. park en gelegen aan de visrivier de Besbre. De rivier stroomt langs 2 mooie eilanden en onder het huis door. In deze rivier is het heerlijk om met je waterschoenen een zoektocht te maken in de beddingen. Natuurlijk kun je er ook vissen op o.a forel en rivierkreeftjes.

Georganiseerde activiteiten op en rond het domein

Op het domein worden, naar behoefte, de kinderen gezamenlijk beziggehouden. Tijdens deze week is Anja als gastvrouw aanwezig. Zij treedt op als veilige vraagbaak, assisteert met plezier bij het kiezen uit activiteiten of excursies en geeft graag nuttige tekst en uitleg. Daarnaast is er ook een groep vrijwilligers aanwezig die klaar staan om informatie te geven over alle mogelijkheden die het domein nog meer te bieden heeft: pijl en boog schieten, hangbrug maken, boom hakken en nog veel meer. Je zult aangenaam verrast worden door onze riviertocht. In deze week, georganiseerd voor eenoudergezinnen, worden tal van activiteiten georganiseerd maar je bent uiteraard vrij om je eigen invulling te geven aan jouw vakantie.

Gezelligheid op Le Roc Foucaud

We schreven het al, maar voor de zekerheid noemen wij het hier nog eens: naar behoefte worden de kinderen gezamenlijk beziggehouden, maar er is ook voldoende tijd om eens samen met je kind te spelen of gezamenlijk als groep iets te ondernemen zoals bijv. de waanzinnig leuke en spannende riviertocht. Onder begeleiding loop je door de rivier de Besbre! Denk dus aan het meenemen van waterschoenen! Mocht u deze niet hebben, dan kunt u deze lenen.

We hebben ook het groot kampvuur slapen. De kinderen zijn de baas deze avond en de ouders worden weggestuurd rond 23.30 uur, waarna de jeugd, onder begeleiding de nacht doorbrengt bij een groot kampvuur onder een grote tent. Helaas worden de zomers steeds warmer en als de gemeenschap doorgeeft dat er geen vuur gestookt mag worden ivm met bosbrand kan het niet doorgaan.

Elke avond is er op Le Roc Foucaud een intiem kampvuur, waar ouders en kinderen steeds weer van genieten onder het genot van een drankje en leuke verhalen.
Er is ruimte voor eigen invulling om leuke dingen te organiseren, zoals een bonte avond, disco avond, karaoke etc. Iedere week is weer anders qua gasten en energie, dus het is fijn om de behoefte af te stemmen op de groep.
Er is genoeg aanwezig aan muziekinstrumenten en dergelijke om een super avond te maken.
Tijdens deze vakantie is het 'go with the flow', want het landgoed is exclusief voor jullie, een ongekende luxe.

Samen met de andere eenouders genieten, plezier maken, onder het genot van..... En dat alles tegen schappelijke betaalbare prijzen. Veel is mogelijk, want genieten doe je samen, al mag het natuurlijk ook best alleen. De avond vult zich snel met gezelligheid bij het uitnodigende kampvuur met muziek en dans en heerlijke gesprekken vol met humor of inhoud. Van alle voorgaande jaren weten wij dat dit een vakantie wordt, waar je nog lang met warme herinneringen aan terugdenkt.

Riviertocht Kampvuur

Hoe kom je als eenouder nu eigenlijk op Le Roc Foucaud?

Met eigen vervoer

Indien je graag met je eigen auto komt, maar wel graag samen op wilt rijden, dan proberen we een reisgenoot voor jou te vinden. Carpoolen kan ook indien er voldoende plek is bij een ander.

Met de trein

Er zijn veel mogelijkheden om met de trein te komen, kijk hiervoor bijv. op www.treinreiswinkel.nl. Wij komen jullie, tegen een kleine vergoeding van € 10 per persoon (enkele reis) ophalen van het treinstation in Vichy.

Met het vliegtuig

We bieden een transfer aan van vliegveld Clermont Ferrand naar Le Roc Foucaud en terug voor € 100 per boeking. De KLM vliegt op Clermont Ferrand tegen 'zomerprijzen' vanaf juli. Vliegen naar Lyon kan ook, maar dan dien je vanaf daar een auto te huren of alsnog met de trein naar Vichy te rijden waar we je kunnen komen ophalen tegen een vergoeding van € 10 per persoon (enkele reis).

Op het landgoed is veel aanwezig om te genieten met je naasten, maar als de rust haar intrede heeft gedaan is het misschien ook heerlijk om lekker sportief bezig te zijn, cultuur te snuiven, bourgondisch te genieten en de omgeving te verkennen.

Ingestuurd stukje van een lieve gast

"Het overkomt me zelden, dat ik op een plek zit die ik eigenlijk niet meer wil verlaten. Le Roc Foucaud heeft die bijzondere aantrekkingskracht op mij en mijn zoontje. Het gaat verder dan de gastvrijheid van Anja, de ongerepte natuur en de gezelligheid met de andere gasten. Het is meer dan verblijven op een historisch landgoed, puur eten en avonturen beleven. Maar wat het dan wel is? Dat moet je zelf komen onderzoeken!”

Samengestelde gezinnen

Al jaren is Le Roc Foucaud een fantastische vakantieplek voor alleenstaande ouders.

De alleenstaande ouders die Le Roc Foucaud kennen, vinden soms een nieuwe partner en komen toch graag terug. Dit kan want ook het nieuwe samengestelde gezin bestaat uit twee eenouder gezinnen. Hier kun je de nieuwe samenstelling rustig hun gang laten gaan, op weg naar een nieuw gezin.

Wij bieden volop ruimte, rust, inspiratie, leuke ontmoetingen en een warme hartelijke verzorging voor alle ouders en kinderen.

Voor iedereen is er wat te beleven op Le Roc Foucaud.